'GIB (Grobbendonk en Bouwel in Beweging) wil een nieuwe, frisse wind door Grobbendonk-Bouwel laten waaien. Om die verandering plaats te doen vinden is Marianne Verhaert kandidaat burgemeester.'

'Zij is de geknipte persoon om het geruzie en haantjesgedrag van de vorige legislatuur te doen vergeten. Het doel is niets minder dan om van Grobbendonk en Bouwel een ware modelge- meente te maken, te beginnen met het verhogen van veiligheid en verkeersveiligheid.

Daar heeft GiB een team voor klaarstaan, een perfecte mix van ervaren en jonge kandidaten mét de nodige bagage om te besturen

LIJSTTREKKER
Marianne Verhaert (34 jaar, lijsttrekker) is projectingenieur bij Aquafin. Dat is een uitste- kende basis om één van de kerntaken van de gemeente, het onderhoud van infrastructuur, met kennis van zaken te sturen en op te volgen.

Marianne Verhaert: 'Dossiers zoals de aan- leg van het fietspad N13 werden in het verleden stuntelig aangepakt. Aanleg van veilige fietspaden is een belangrijke prioriteit de volgende zes jaar. Dit kan op een veel efficiëntere manier."

Marianne was degene die in het OCMW ook opviel door haar positief-kritische oppostie- werk. Denken we maar aan haar verzet tegen het uitbetalen van meer dan een miljoen euro aan één personeelslid. Deze beslissing werd op haar vraag door de provinciegou- verneur terecht vernietigd. Marianne valt ook op door haar gedrevenheid en luisterbe- reidheid.

Als mama van twee jonge zoontjes heeft ze toch nog de tijd gemaakt om alle inwoners van de gemeente te bezoeken. Dit heeft, naast bijzonder leuke ontmoetingen, een schat aan informatie opgeleverd over wat er in de gemeente leeft.
"Ik heb hier ook mee willen aantonen dat voor mij iedereen in onze gemeente meetelt."

PLAATS 2 : Ulrich Anthonis
Op de tweede plaats staat Ulrich Anthonis (57 jaar). Ulrich kent als zaakvoerder van zijn autorijschool als geen ander de verkeersproblematiek in de gemeente en heeft ook poli- tiek de nodige ervaring, als schepen en gemeenteraadslid. Hij is reeds jaren voorzitter van de Bouwelse voetbalploeg.

"Vanuit mijn dagelijkse ervaring met het verkeer dat bij ons als te vaak stilstaat, kunnen we met gezond verstand elegante oplossingen toepassen voor een veilige en vlotte verkeers- infrastructuur."

PLAATS 3 : Johan Verhaegen
Op de derde plaats heeft GIB Johan Verhaegen (46 jaar) ingezet. Als gekend horecaonder- nemer is hij vertrouwd met de uitdagingen voor zelfstandigen en winkeliers in de gemeen- te. Zijn kennis en ervaring zullen worden aangewend om van Grobbendonk en Bouwel een modelgemeente te maken op het vlak van rust, ontspanning en veiligheid.

"Pas als mensen zich veilig voelen, kunnen ze genieten van al het moois dat onze gemeen- te te bieden heeft. Daarvoor moet je voornamelijk de omgeving socialer, vriendelijker en beschermend maken, maar tegelijk gericht controleren en aanpakken. Ons plan ligt klaar."

PLAATS 4
Brent Wouters (22 jaar) is de jongste van team, maar niet de minste. Hij kent als geen ander het sociaal netwerk van Grobbendonk en Bouwel. Hij is lid van verschillende ver- enigingen, was hoofdleider bij Chiro Bouwel en sinds november is hij voorzitter van de jeugdraad. Hij studeerde dit jaar af als economist en is klaar voor een nieuwe uitdaging: mee Grobbendonk en Bouwel besturen.

"Een gemeente moet een gezond financieel beleid voeren. Dit betekent niet, zoals nu, dat er geen investeringen meer gebeuren. Opnieuw investeren zonder bijkomende lasten voor burgers en bedrijven is belangrijk om de gemeente ook voor jongeren aantrekkelijk te hou- den."

PLAATS 5
Jelena Cecelja (28 jaar) staat op plaats 5. Zij is advocate en voormalig Belgisch kampioene hordenlopen. In haar komen alle aspecten van het programma van GIB samen.
"Als advocate weet ik dat het recht machtig kan en moet zijn: dat is de krachtige arm van ons beleid. Daarnaast weet ik ook dat sport een ideale uitlaatklep is voor de energie van onze jeugd. Ik wil mij inzetten voor een rechtvaardig Grobbendonk en Bouwel met een sportieve mentaliteit."

PLAATS 6
Fatima De Smedt is een nieuwkomer op de lijst. Fatima valt op door haar positieve uit- straling. Ze is 33 jaar, mama en plusmama. Ze werkt als opvoedster in een voorziening voor mensen met een beperking en zet zich in voor het oudercomité van de Mariaschool.

Daarnaast wil ze onze gemeente jong en bruisend houden.
"Ik wil het verenigingsleven extra in de verf zetten en alle inwoners aanmoedigen om hier- aan deel te nemen om zo het algemene samenhorigheidsgevoel te vergroten."

PLAATS 7
Inge Vervaecke (42 jaar) is een bezige bij. Ze is gehuwd met Mario, vrijwillig brandweer- man in Grobbendonk en mama van vijf kinderen. Ze werkt als psychiatrisch verpleegkun- dige in de gevangenis van Merksplas. In het verleden werkte Inge in het woonzorgcentrum in Grobbendonk en kent zo ook het reilen en zeilen binnen het OCMW. Daarnaast is ze Voorzitter van het oudercomité van Klim-Op Grobbendonk.

"Ik wil me graag inzetten voor het welzijn van onze senioren en van onze gemeente een voorbeeld maken voor andere gemeentes."

PLAATS 8
Kris Vantilt (41 jaar) is ook een nieuw gezicht op de lijst. Kris is ingenieur bouwkunde, gehuwd en papa van 4 kinderen. Hij is voorzitter van de oudervereniging van de Klim-Op school in Bouwel.
Ik zet me graag in voor onze kinderen en onze jeugd. Zij zijn uiteindelijk de toekomst."

PLAATS 9
Wendy Overbeke (44 jaar) is kinesiste in een woonzorgcentrum en lid van de schoolraad. Ze is gehuwd met Roeland en mama van een dochter en een zoon. Ze is de dochter van Mil Stuyck, die verzorger was van Herman Vanspringel en jarenlang café had aan de Oude Steenweg. Ook Wendy wil graag werken maken van een bruisende gemeente.

"We moeten mensen terug samenbrengen. Onze inwoners verbinden."

PLAATS 10
Bart Wagemans (51 jaar), is laseroperator en in Grobbendonk bekend als amateur toneel- speler. Hij woont in de Heirbaan en is actief in de cultuurraad.
"Het cultuur- en verenigingsleven brengt mensen samen. Hier wil ik mij ten volle voor in- zetten."

PLAATS 11
Peggy Goormans (43 jaar) baatte een broodjeszaak uit en werkt nu in een drankhal. Peggy is getrouwd en heeft 2 zonen. Ze heeft het hart op de tong en zet zich al jarenlang in voor een correcte oplossing van de weekendzones.
" Reeds jaren wachten wij als bewoners van de weekendzones op een oplossing, ik wil mij hier nog meer ten volle voor inzetten."

PLAATS 12
Guy Echelpoels is 44 jaar, kantoordirecteur van een bank in Lille. Hij is gehuwd met juf Reinhilde en papa van drie zonen. Guy groeide voor een groot deel op bij zijn nonkel Jos op het Hof, waar nu Den Herberg is. Hij wil dan ook dat dit pareltje wordt opgewaardeerd en voor de inwoners van onze gemeente een gezellige ontmoetingsplaats blijft, een plaats waar laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd.

PLAATS 13
Peter Leys (53 jaar) is een nieuwkomer op de lijst. Peter is een geboren en getogen Bouwe- laar en kent zijn wijk , de Langenheuvel, door en door. Hij wil eindelijk een goede oplossing voor het sluipverkeer en de verkeersveiligheid in deze wijk. Peter is operations manager bij een groot farmaceutisch bedrijf.

PLAATS 14
Carine Nauwelaerts is jarenlang actief geweest als onthaalouder en is mama van 3 zonen. Ze woont in wijk Sperwerlaan en wil de problematiek van het sluipverkeer in deze wijk aanpakken.

PLAATS 15
Guy Palmers, een van de nieuwe gezichten van de lijst, is 44 jaar, gehuwd en papa van twee schattige dochtertjes. Hij werkt als zelfstandig data-architect. Guy wil onze gemeente op de kaart zetten door in te zetten op een sterk digitaal informatienetwerk.

PLAATS 16
Liesbeth Van den Bulck (60 jaar) is bediende en een gekend gezicht in Bouwel. Ze heeft ervaring in de OCMW-raad. Liesbeth heeft twee volwassen dochters en twee kleinzonen. Ze is altijd erg betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de gemeente, en heeft een groot hart voor haar dorp.
"Bouwel werd de afgelopen legislatuur stiefmoederlijk behandeld. Ik wil hier graag veran- dering in brengen."

PLAATS 17
Ludo Willems is de nestor van de lijst. Hij is 67 jaar maar nog zeer actief bij Catronics, de zaak die hij met zijn zoon Guy uit de grond stampte. Ludo zetelde tot 2012 in de OCMW- raad. De mensen van Grobbendonk kennen hem als iemand die altijd mee een oplossing zoekt voor hun problemen. En dat hoeft zelfs niet altijd over elektriciteit te gaan.

PLAATS 18
Annemie Cavens (58 jaar) is een bezige madam. Ze is gehuwd met Johan Dominiak en moeder van een zoon. Bouwel kent haar vooral als hulp van Charel van 't Toreke en bij de Bouwelse traiteur Smets. Op Annemie kan men altijd rekenen.

PLAATS 19
Alex Van Peer (54 jaar) is een van de gemeenteraadsleden met de meeste jaren op de tel- ler. Hij was schepen van sport tot 2012. Hij is getrouwd met Ann, vader van een zoon en een dochter en inmiddels ook grootvader. Hij werkt als magazijnmedewerker en heeft een verzekeringskantoor.
"Dit team is een prachtige mix van ervaring, kennis en jong talent. Hoog tijd om deze ploeg een kans te geven. "

PLAATS 20
Paul Van Rompaey is 63 jaar. Na jarenlang in de bouwsector te hebben gewerkt is hij re- cent op pensioen gegaan. Maar dat maakt hem niet minder gedreven. Hij is één van de meest actieve gemeenteraadsleden. Met zijn ervaring en kennis van zaken maakt hij het de meerderheid elke gemeenteraad bijzonder lastig.
"Ik steun dit jonge capabele team voor de volle 100%. Grobbendonk en Bouwel verdienen een enthousiast en bekwaam bestuur. Ik zie aan onze jonge kandidaten dat zij er klaar voor zijn."

LIJSTDUWER
Martine Taelman (52 jaar) steunt de GIB-lijst voluit met haar meer dan 20 jaar beleidser- varing op het nationaal en gemeentelijk niveau. Vriend en vijand erkennen dat Martine altijd met veel kennis van zaken spreekt in de gemeenteraden. Martine is licentiate in de rechten en zaakvoerder van een poetsbedrijf. Ze is gehuwd met een politieman en heeft twee fantastische zonen van 21 en 18 jaar en een stiefzoon van 31 jaar die binnenkort zelf papa wordt.
"Zo'n prachtig team met frisse concrete ideeën verdient alle steun. Zij kunnen werkelijk van onze Grobbendonk en Bouwel een modelgemeente maken."